2 Nisan 2014 Çarşamba

DİCE KAYEK 'İN PRESTİJİ !





Londra Victoria&Albert Müzesinin iki yılda bir verdiği Jameel Prize ödülünün bu yıl ki sahibi Dice Kayek oldu.Ödülü “İstanbul Contrast” kolleksiyonları ile kazandılar. Bu kolleksiyonda özellikle “Ayosofya “,“Kubbe” ve “Kaftan” isimli tasarımları ile kazandılar. Tasarımcıların eserleri 21 Nisana kadar V&A Müzesinde sergilenecekmiş. 
Bildiğimiz gibi Dice Kayek Türk bir moda markası ve bizim moda tasarımcılarımız. Tasarımlarındaki çıkış noktası da yine bir Türk mimarisinden hareketle oluşturulmuş.
Bu gün çok ünlü bir moda tasarımcısı olsalar da, onlar bu işe daha genç kız iken bu mesleği yapmaya karar vermişler. Ve onların çocuklukları tekstil, ipek ve nakış ile geçmiş. 

Tasarımları ile ödül aldıkları 'İstanbul Contrast' ondokuz elbiseden oluşuyor .Bu elbiseler ile aslında Mimaride ve  yaşam tarzı olarak tezatlar şehri olan İstanbulu anlatmak istemişler. Ve bir  hikaye anlatır gibi İstanbulu tasarlamışlar. Onların gözünde tarihi dokular hayat bulmuş ve bu kolleksiyon canlanmış. 

Bu Jameel Ödülü bir moda tasarımcısı için ilk kez verilen bir ödül. Bu ödül ile Dice Kayek moda ile  sanatı buluşturmuş. Ve ödülün de bu açıdan çok iyi bir zamanlama olduğunu ve bu ödülü almaktan da son derece mutlu olduklarını söylüyorlar.
Ben de İstanbul Modern de bu elbise tasarımları sergilendiği zaman onların bu tasarımlarını görüp inceleme fırsatı bulmuştum. Işıklandırma ve sergideki müthiş görselliği de düşününce onların bu muhteşem elbiselerine hayran olmamak elde değil. Bende onları ve bu müthiş başarılarından dolayı   kutluyorum.

Hiç yorum yok: