25 Nisan 2014 Cuma

LANVİN'İN BAŞARI HİKAYESİ !












Jeanne-Marie Lanvin (1 Ocak 1867 - 6 Temmuz 1946) bir Fransız moda tasarımcısı. 
 Jeanne Lanvin 1 Ocak 1867 da Paris'te doğmuş.Daha 16 yaşındayken Paris'te Madame Félix de ve terzi eğitimi alarak şapkacılığı öğrenmiş.
 1895 yılında, Lanvin Emilio di Pietro, bir İtalyan asilzade olan Kont ile evlenmiş ve iki yıl sonra  bir kızları olmuş. Kızlarının adı Margueritemış. Ve Lanvin moda evinin müdürünün ölümü üzerine, buraya geçmiş .
1909 yılında, Lanvin Couture alanında kendini geliştirmiş ve bu alan onun resmi statüsünü belirlemiş. Lanvinin kızı için yaptığı kıyafetler diğer çocuklar tarafından da beğenilince bu durum varlıklı insanların dikkatini çekmeye başlamış. Lanvin bu becerisini sadece çocuklar için değil anneleri için de geliştirmiş. Artık onlardan da sipariş alıyor hale gelmiş. Avrupanın ünlü isimlerini de zamanla giydirir hale gelmiş. O da yeni müşterileri için Pariste bir  ​​butik açmış.
1920'lerde, Lanvin ev dekorasyonu, erkek giyim , kürk ve iç çamaşırına da yönelmiş.  Ancak, onun için en önemli genişleme 1924 yılında Lanvin Parfums adını alması ve parfüm işine girmesi ile olmuş. Bugün bile hala  Lanvin orijinal ofisi Paris'te 16 Rue Boissy d'Anglas de Lanvin şirketlerdeki yerinde korunmuştur.

Hiç yorum yok: