25 Ocak 2014 Cumartesi

VALENTİNO KIRMIZISI !











Valentino Garavani ,1932 yılında Milano’da doğmuş ve  lisedeyken modacı olmayı kafasına koymuş. 17 yaşına gelince hayalini gerçekleştirmek üzere Paris’e giden Valentino’nun ilk işi, Jean Desses ve Guy Laroche’un atölyelerinde çıraklık yapmak olmuş.
1960’ların başında Roma’ya dönen modacı kendi atölyesini açmış. Modacının ilk uluslararası başarısı 1962’de olmuş. 70’li yıllarda Roma, Milan ve Paris’te sırasıyla butikler açmaya başlayan Valentino, 1967’de “moda dünyasının Oscar’ı” olarak bilinen Neiman Marcus Ödülü’nü alarak, ünlü “V” logosunu dünya çapında akıllara kazımış.Valentino, kreasyonlarında hep kadının duygusallığını, dişiliğini ve şehvetini yansıtmış. 
Siyah ve Beyaz’dan sonra benim için üçüncü renk kırmızıdır diyen Valentino, kreasyonlarında bu renge ayrı bir yer tanımış.
Size yukarıda onun muhteşem tasarımlarından örnekler ile sonbahar-kış sezonu için hazırlanan kolleksiyonda benim için öne çıkan parçalardan özellikle “KIRMIZI “ olanlarını göstermek istedim. Çünkü Valentino’nun kırmızısı sanki onun tasarımlarında gerek kıyafet gerekse aksesuarlarda bambaşka bir havaya bürünüyor ve o göz alıcı cazibesi ile insanı etkilemeyi başarıyor.

Hiç yorum yok: