11 Ocak 2014 Cumartesi

OSCAR DE LA RENTA'NIN KÜPELERİ !





 


 

Óscar de la Renta Fiallo (22 Temmuz 1932) Amerikalı moda tasarımcısı . Dominik anne, María Antonia Fiallo ve Porto Rikolu babanın oğludur. Dominik Cumhuriyetinde eğitim gördü. İlk olarak 1960 yılında tanındı. Jacqueline Kennedy  için elbise bile tasarladı. Lanvin ve Balmain gibi büyük moda evlerinde çalıştı. 

 18 yaşındayken, ressamlık okudu ve  İspanya'da çalışmak için Dominik Cumhuriyeti'ni terk etti. San Fernando Akademisine devam etti.Ve hızla moda tasarım dünyasında ilgi odağı olmayı başardı. İspanyol moda evleri için çalıştı( Cristóbal Balenciaga gibi)Sonra Antonio Castillo katılmak için İspanyada  Lanvin de çalışmaya başladı. 

 De la Renta kariyerinde daha da ilerledi ve 1965 yılında kendi etiketi ile işe başladı. 1993'den 2002'ye kadar, Oscar de la Renta haute couture koleksiyonunu tasarladı .
 
 Oscar de la Renta seçkin kadın ve ünlülerin çeşitli bir grup tarafından giyilen kendi tasarımları olarak hazırladığı kolleksiyonlar ile daha da tanındı. 

 1967 ve 1968 yılında, de la Renta ;Coty Ödülü (ABD moda endüstrisinin 'Oskarları') ve 1973 yılında Fame Coty ödüllerini alarak müzesine koydu. Şubat 1990 yılında ise, CFDA Yaşam Boyu Başarı Ödülü ile onurlandırıldı. 

Yukarıda onun 2014 sezonu için tasarladığı aksesuar koleksiyonundan küpe modellerini tanıtmak istedim.Küpelerin ihtişamı ve modeller  o kadar etkili ki hepsi onun moda için yaptığı diğer tasarımlar gibi başarılı.

 

Hiç yorum yok: