24 Ocak 2014 Cuma

2014'ÜN RENGİ: PARLAK ORKİDE MORU !


2014 yılının rengi Pantone tarafından "PARLAK ORKİDE MORU" olarak belirlendi. İnsana neşe ve hareket veren hayal gücünü arttıran bu renk moda dünyasında hızla yayılmaya başladı.




 

 



"PARLAK PORKİDE MORU " olarak adlandırılan renk aslında fuşya, pembe ve morun bir alt tonu olarak da biliniyor.2013 de herkesin bildiği gibi "Zümrüt yeşili " modaydı ve bu renk büyümeyi, yenilenmeyi  temsil ediyordu. Bu senenin rengi olan "orkide moru" ise hayal gücünü temsil ediyor ve daha da ateşli ve yenilikçi hatta daha yaratıcı bir yılı da beraberinde getiriyor.
Morun neşeli bir renk olması nedeniyle parlak orkide de daha çok dikkat çekerek çok kuvvetli bir etki yaratacağa benziyor.
Moda dünyası bu rengi alıp kullanmaya başladı ve ilkbahar/yaz kolleksiyonların da bu renk başta olmak üzere çok şık tasarımlara da imza attılar.
İşte size Missoni'nin tasarımlarında deriyi orkide moru ile birlikte nasıl kullandığını göstermek istedim. Ayrıca Amerikan Başkanı Obamaénın eşi de bu rengi sık sık tercih eden ünlüler arasında başta geliyor . Bence bu rengi kendine çok yakıştırmış. 



Hiç yorum yok: