10 Aralık 2013 Salı

LADY GAGA 'NIN SIRADIŞI AYAKKABILARI !

 
Lady Gaga

Doğum adı /Stefani Joanne Angelina Germanotta
Doğum tarihi /28 Mart 1986  /New York, ABD
Müzik Tarzı /Pop, dans, elektronik, rock
Mesleği /Şarkıcı, söz yazarı, kayıt prodüktörü, aktivist, iş kadını, moda tasarımcısı, oyuncu.
Çaldığı müzik aletleri /Vokal, piyano, klavye, gitar  

Stefani Joanne Angelina Germanotta (28 Mart 1986), bilinen sahne adıyla Lady Gaga, Hâlen yaşadığı New York'ta doğup büyüdü ve müzik kariyerine odaklanmadan önce Katolik bir kız okulu ile sonrasında New York Üniversitesi'nde öğrenim gördü. Şarkı söylemeye Manhattan'da bir rock müzik sahnesinde başladı. 
 
Sanatçının Ağustos 2008'de çıkan ilk stüdyo albümü The Fame eleştirmenlerin beğenisini kazandı, ticari bir başarı yakaladı ve dünya genelindeki listelerde birinci oldu. Albümden çıkan "Just Dance" ve "Poker Face" single'ları uluslararası başarılar elde ederek başta Billboard Hot 100 olmak üzere birçok ülkede bir numaraya yükseldi. 

David Bowie, Michael Jackson, Madonna ve Freddie Mercury'den etkilenen Lady Gaga, giyimi, gösterileri ve video klipleriyle müzik endüstrisine yaptığı gösterişli, farklı ve sıra dışı katkılarla tanınmaktadır.
 
 Kasım 2013 itibarıyla dünya genelinde 24 milyon albüm ve 125 milyon single satan sanatçının single'ları, tüm dünyada en çok satan single'lar arasındadır.Ödülleri arasında beş Grammy Ödülü ve on üç MTV Video Müzik Ödülü bulunmaktadır.  

Lady Gaga 2010'dan beri Billboard tarafından Yılın Sanatçısı seçilmektedir, VH1'ın Müzikteki 100 Büyük Kadın listesinde dördüncü sırada yer almaktadır, RIAA'e göre ABD'de en çok dijital single satan dördüncü sanatçıdır. 

2010 ile 2013 yıllarındaki Dünyanın En Güçlü 100 Kadını Listesi olmak üzere Forbes tarafından hazırlanan listelerde düzenli olarak bulunmaktadır ve Time tarafından dünyadaki en etkili kişilerden biri olarak gösterilmektedir. Müzikal kariyerinin yanında yardım kuruluşlarında görev almakta ve LGBT aktivistliği yapmaktadır.

Bu kadar başarılı bir kariyer ile müzik sektöründe bir numara olmuş bir sanatçı Lady Gaga.Onun tarzı  için pek çok kişi olumsuz yorumlar yayınlasa da o hep zirvede kalmak için farklı olmayı seçmiş ve kıyafetlerinde de bunu yansıtmıştır. Aşağıdaki resimlerde; onun sıradışı ayakkabılarını ve kıyafeti ile bu ayakkabıları nasıl kombinlediğini göstermek istedim.Siz nasıl buldunuz ?
 













Hiç yorum yok: