*Kahvenin dünyadaki en yaygın içecek konumunda olduğunu ve yılda yaklaşık 400 milyar fincan kahve tüketildiğini,
*Kahvenin sadece 23derece kuzey ve 25 derece güney enlemleri arasında kahve çemberi olarak bilinen tropikal kuşakta yetiştirildiğini,
*Yaklaşık 2000 adet elle toplanmış kahve meyvesinden sadece 50 gram kavrulmuş kahve çekirdeği elde edildiğini,
*Kahvenin sudan sonra en çok tüketilen ikinci içecek olduğunu, Kahve yapmak için suya ihtiyacımız olmasaydı, kahvenin en çok tüketilen içecek olacağını,
*Dünyada Brezilya,Guatemala,Kolombia gibi ülkelerin dünya kahve üretiminde ilk sırada yer aldığını,
*Kahvenin lezzet sırrının , yetiştirildiği yer, kavurma işlemi ve tazelik olduğunu,
*Kahvenin iki ayrı şekilde ;kuru ve ıslak işleme teknikleri ile işlendiğini,
*Kahve lezzetini oluşturan unsurların, asidite ,aroma ve yoğunluk olduğunu,
*Kahvenin çekirdek kahve,paketli öğütülmüş kahve , espresso , çözülebilir hazır kahve ve kapsül kahve gibi çeşitleri olduğunu
*En ince çekim kahvenin Türk kahvesi olduğunu,onu Espresso(ince),Fitre kahve(orta ince ) ve French press (kalın) gibi diğer kahvelerin izlediğini ,
BİLİYOR MUYDUNUZ ?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder