16 Temmuz 2014 Çarşamba

GÖZRENGİ VE DAVRANIŞLAR !





İnsanlar farklı göz renklerine sahiptir. Bu biz bayanlar her zaman renkli bir göz rengine sahip olmak isteriz ama bu her zaman bir avantaj mı demektir? Açık renkli gözlü olmak ya da koyu renkli bir göz rengi arasında ne fark vardır? Ve neden insanlar farklı göz renklerine sahiptirler? Ve göz renklerinin insanların davranışları üzerinde nasıl bir etkisi vardır?

Melanin, gözleri koyu yapan pigmenttir.Bu pigment sayesinde ve algısal ve motor becerileri insanları  daha duyarlı hale getirir, aynı zamanda beyindeki tepki süresini artırmaya yardımcı olur. Yani koyu gözlü insanlar frizbi veya beyzbol gibi sporlarda genel olarak daha iyi olur.

  Louisville Üniversitesi'nde yapılan benzer bir çalışmada aslında böyle golf oynayan veya daha planlama gerektiren aktiviteler sırasında açık renk  gözlü insanlar  için daha yavaş reaksiyon sürelerini bulundu.


Pittsburgh Üniversitesi'ndeki araştırmacılara göre, açık renkli gözlü kadınlar  koyu gözlü  kadınlara oranla doğum sırasında daha az ağrı çekiyorlarmış. Bunun nedeni  ise genlermiş.
Liverpool John Moores Üniversitesi'nde yaşam bilimlerine üst düzey bir öğretim görevlisinin açıklamalarına göre ise "Biliyoruz ki göz rengi insanların genlerinde 12-13 adet gen ile bireysel varyasyonları oluşturur. Bu genler vücudun diğer şeyler üzerine dayalı olmasındandır." diyor.

Hiç yorum yok: