1 Temmuz 2014 Salı

FERAHLATAN MAVİ !







Yaz gelince kendinizi deniz kıyısında ve denizin o müthiş maviliğinde kaybolmuşcasına huzurlu hissedersiniz. Eminim bana da size olduğu gibi mavi deniz huzur verir. Sonsuzluğu hissettirir  ve derin bir sakinlik hissi çağrıştırır.
Bu nedenle ev dekorasyonunda da özellikle de yazlık evlerde mavi renk çok kullanılır. Ben de size özellikle bu tür ev dekorasyonunu sevenler için değişik alternatifler göstermek istedim. Bu sayede de mavi rengin anlamını bir kere daha hatırlayalım ve bu rengi hayatımıza daha çok katalım istedim.
 
Mavi denizin ve gökyüzünün rengi olduğu için özgürlüğü temsil eder.
Serinlik etkisi uyandırır ve huzur verir. Derinlik, enginlik ve kararlılığı anlatır. Sadakati, kendine güveni, zekayı, gerçekliği sembolize eder. İnsan metabolizmasını yavaşlatır ve sakinleştirici, yatıştırıcı bir etki yaratır, stresi yok eder.
Mavi aynı zamanda temizliği de çağrıştırır. Genellikle yemek yenilen ortamlar için uygun değildir ama sakinleşme, stres atma, dinlenme amaçlı olan her yerde kullanılabilir. Koyu tonları tembellik ve melankoli yaratırken, açık tonları mekânsal ferahlık sağlar ve serinlik yaratır. Bunun yanında mavi renginin açık tonları sadakat ve sakinliği temsil eder. Yatak ve çalışma odalarını renklendirmede kullanılabilir.

 

Hiç yorum yok: