10 Mart 2014 Pazartesi

YÜZ ŞEKLİNE GÖRE SAÇLAR !



Yüzünüz yumurta biçimi ise daima sade saç modellerini seçmelisiniz. Saçlarınızı hafifçe arkaya tarayabilirsiniz. Saçların yanakların hizasında yüzünüze gelmesi daha iyi olur. Alnınızı kaplayan kahküller ise size hiç yakışmaz. 

Yüzünüzün şekli üçgeni andırıyorsa, size hafif dalgalı saç yakışır. Çeneniz sivri, alnınız genişse, saçlarınız yumuşak dalgalar halinde, şakaklarınızdan aşağıya inmeli. Çeneniz genişse, saçınızı şakaklardan iyice geriye çekin. Hatta çok kısa kestirirseniz, size daha da yakışır. 

Yüzünüzün biçimi bir dörtgeni andırıyorsa, saçlarınızı iyice yukarı doğru toplamalısınız. Ortadan da ayırabilirsiniz. Alnınızın üzerinde hafif bir kabarıklık yaratabilirseniz, yüzünüz olduğundan uzun görünür.

Yuvarlak yüzlüyseniz, saçlarınızı iyice yukarıya toplayarak, kendinize uzun yüzlü havasını verebilirsiniz. Saçlarınızın alnınıza dökülmesi hiç doğru olmaz. 

Yüzünüz uzunsa, kısa göstermek için, tepenizi hiç kabartmamalısınız. Yanlardaki saçların ise kabarık durması gerekir. Saçlarınızı asla ortadan ayırmamalısınız.

Hiç yorum yok: