13 Mart 2014 Perşembe

ÜÇ BOYUTLU BASKILAMA !









Üç boyutlu baskılandırma:digital veri ile cisimleri baskılama yöntemine verilen isimdir.
İlk olarak 1984 de üç boyutlu baskı makineleri denenmiş ancak ancak daha sonraları bugünkü hali ile çalışmalar yapılabilmiş. Bu tarz bir ayakkabı yaptırmak isterseniz sadece digital modeli olan bir eşya seçilir ve baskılanır ve yukarıdakiler gibi birden ete kemiğe bürünüverir.

İlk fotoğraftaki gibi bir kumaş tasarlatmak isterseniz bu seferde kişinin beden ölçülerini alarak işe başlamalısınız. Zamandan ve paradan kazanç sağlamaya yönelik bu tasarım ile seçtiğiniz kumaş verdiğiniz vücut ölçülerinize tam oturacak şekilde üretiliyor ve aynı zamanda geri dönüşüm özelliği de olan bu kumaşlar yakın gelecekte çok kullanılacağa benziyor.

En çok ilgimi çeken bir başka detay ise ışıklı ayakkabılar derseniz bu ayakkabılar ise ;Onitsuka Tiger firması için tasarlanmış , sadece reklam  amacıyla yaptırılan bu ışıklı ayakkabılar tam 1metre uzunluğundaymış.

Adı Morhogenesis olan yukarıdaki kırmızı ayakkabı  ise Paoline Van Dongen tarafından tasarlanmış. Sıkıştırılmış naylondan  farklı renklerde üretilen bu ayakkabı 2010 yılında  en yaratıcı tasarım ödülü de almış.

Hiç yorum yok: