20 Mart 2014 Perşembe

BAHARIN RENGİ :YEŞİL !




 
Bu gün ilkbaharın ilk günü ve doğa bugünden itibaren hızla bir uyanma dönemine giriyor. Çevremizde gördüğümüz tüm doğa artık yemyeşil bir renge bürünecek bu nedenle canlanma ve arınma dönemi olan baharı bu yüzden çok seviyorum. Bu nedenle de size doğanın rengi olan yeşili ve anlamını hatta bizler için ne ifade ettiğini bir kere daha hatırlatmak istedim.

Yeşil, tabiata hâkim olan renktir. İnsana huzur verir ve rahatlatır. İç açıcı ve güven veren bir renktir. Aynı zamanda umudu, yeniliği, gençleşmeyi ve yeniden canlanmayı çağrıştırır. Paylaşım, cömertlik ve uyumun rengi olarak da bilinir.
Yeşil rengi seven insanlar genellikle üretken, çevresiyle uyumlu, içten ve doğayı seven insanlardır. Aynı zamanda hareketlerinde dengeli ve düzenlidirler.

Yeşil renk, üretkenliği arttıran etkisiyle özellikle mutfak başta olmak üzere çalışanlardan üretkenlik beklenen ortamlarda kullanılabilir. Yeşil rengin bir diğer özelliği de insanı rahatlatması ve insana huzur vermesidir. Bu özelliğinden dolayı hastanelerde de hastaları rahatlatmak için kullanılması faydalı olur. Bina ya da diğer kapalı mekanların girişinde yeşil renk kullanılması girilen ortama güven duymaya ve rahatlamaya yardımcıdır. 

Yeşil renk gözleri dinlendirir. Verem ve kalp hastalıklarına karşı faydalıdır. Mide rahatsızlıklarına karşı direnci arttırır. Zehirli maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Sinirleri destekler. Hücrelerin yenilenmesini ve onarılmasını sağlar. 

Olumsuz etkileri olarak, aşırı rahatlama sonucu umursamazlık, yorgunluk hissi ve tembelliğe, ayrıca kıskançlığa neden olabilmesi sayılabilir. Çalışmaya yatkın olmayan, yani tembel, kişilerde tembelliği daha da arttırabileceği için bu kişilerin çalışma ortamlarında yeşil rengin hakimiyetinden kaçınmak faydalı olacaktır.

Hiç yorum yok: