EN UYGUN DEZENFEKTAN: SİRKE
Sebze ve meyveler içinSebze-meyve tüketmenin faydalarının saymakla bitmeyeceği tartışılamaz bir gerçek. Kışın en çok tükettiğimiz ıspanak, pırasa, lahana gibi sebzelerde bulunan toprak kalıntıları ve bakteriler sebebiyle yiyeceklerin çok iyi temizlenmesi gerekiyor. Sebze temizliğinde çok önemli yeri olan su bile çoğu zaman yeterli olmuyor. Sebzelerin yıkanması konusunda uzmanlar, kimyasal bazlı temizleyiciler yerine sirkenin bakteri öldürücü özelliğinden faydalanmanın en uygun yöntem olduğunu önemle vurguluyor.
Özenli Annelerin Tercihi Sirke
İçeriğinde hiçbir katkı maddesi, yapay aroma ve boya bulunmayan yaş üzümden yapılan yüzde 100 Üzüm Sirkesi ve taze elmadan yapılan yüzde 100 Elma Sirkesi, sebzelerin yıkanmasında gönül rahatlığı ile kullanılabilecek ürünler.
Bağışıklık sistemini güçlendiren ve vücudu enfeksiyonlardan koruyucu özelliği olan sirke, özellikle çocukları için bitkisel bazlı, doğal yöntemleri tercih eden annelerin ilk tercihi.
Dezenfektan olarak kullanılmasının yanı sıra sirkenin farklı kullanım alanları ise şöyle:
*Küf lekesini yok eder
*Gümüşlerinizi parlatır
*Buzdolabınızı temizler
*Kesme tahtasını mikroplardan temizler
Bunların yanısıra cam veya kristal eşyalarınız sirke ile parlatabilir, içinde kireç tabakası oluşmaya başalayan çaydanlığınızı temizleyebilirisiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder