21 Eylül 2014 Pazar

TOPKAPIDA TARİHİ BİR GÜN !








Bu pazar İstanbulu yeniden keşfetmek adına tarihi yarımadaya bir yolculuk yaptık.Metro-Marmaray-Tramvay hattından sonra Topkapıya ulaştık.
Bildiğiniz gibi Anadolu yakasından en kestirme ulaşım Sultanahmete bu güzargahla oluyor.Bizde bu güzel sonbahar gününü değerlendirmek için o muhteşem tarih kokan Topkapı Sarayına gittik.

Sultanahmet Meydanı inanılmaz bir turist kafilesi  ile doluydu. O kadar kalabalıktı ki Topkapıya zor girebildik. Sarayın bahçesindeki Müze satış noktasını gezmenizi şiddetle öneririm. Son derece şık ve turistik pek çok eşya bu mağazada satışa sunulmuştu. Özellikle beni kendine çeken takılar ve özel tasarım aksesuarlar çok hoştu.
Sarayın bahçesinden içeriye heybetli bir kapıdan geçtikten sonra girip o tarihi havayı soludukça insanın buralara daha sık neden gelmediğine pişman oluyor. Padişahların kıyafetleri, o dönem kullanılan aksesurlar o kadar ihtişamlı ki bizlere o dönemdeki hayatın izlerini hala hissetmemizi sağlıyor.
Sarayın bahçesi ve etrafındaki manzarası ile bir günde gezmekle bitirilmesi mümkün değil.Bizde önemli bölümleri gezdikten sonra yorgunluk atmak için saray bahçesindeki  kafelerde yorgunluk kahvemizi içtik.(Neyseki ayağıma rahat olsun diye giydiğim Tomslarım olmasaydı eminim daha da yorgun hissedecektim.)
Herkese bu tarihi yarımadaya daha sık uğrayarak tarihin izlerini iyice hissedebileceğiniz bir gezi planı öneririm.

Tshirt-Mudo/ Pantolon-Mango/ Ayakkabı-Toms/ Çanta-Mango

Hiç yorum yok: