2 Eylül 2014 Salı

MAKYAJ YAPARKEN !

DOĞRU MAKYAJ İÇİN !










Uzmanları makyaja başlamadan önce tüm makyaj malzemelerinin iyice temizlenmesi gerektiğini belirtiyor. 
Makyaj malzemelerinin seçimine geçmeden temizlenmesi gereken en önemli parça da cildimiz olmalıdır. Çünkü  fondöten, mutlaka temiz ve nemlendirilmiş cilde, nemli bir süngerle sürülmelidir. Sünger her kullanıştan sonra yıkanmalı ve kurutulmalıdır. Ayrıca fondöten cilde küçük dokunuşlarla iyice yayılmalı ve cildinize uygun renk bir fondöten tercih edilmelidir.      

Fondöten üzerine sürülecek pudranın şeffaf ve  ten rengine uygun bir renkte seçilmesi ve büyük pudra fırçası ile ince tabaka halinde sürülmesi gerektiğini belirtiyorlar.
Uzmanlar, toz farların, kullanımının daha etkili  olduğunu belirterek, farların da  yumuşak fırçalarla sürülmesi gerektiğini kaydediyorlar.  

Ayrıca siyah veya koyu kahverengi maskara sürerek gözlerin daha büyük ve anlamlı gösterilebileceğini de belirtiyorlar. 

Uzmanlar, Allığın renginin de  ten rengine uygun  pembemsi veya toprak tonlarında olması gerektiğini belirterek, aslında allığın çok hafif kullanılması gerektiğini de söylüyorlar.

Yuvarlak bir yüzü daha ince göstermek için allığı, elmacık kemiklerinin altından şakaklara doğru ve şakaklara sürmelisiniz. Böylece daha yüzünüz daha da uzayarak hoş bir görünüm alacaktır. Köşeli bir yüzünüz var ise, elmacık kemiklerinin üzerine ve çenenin alt - yan sınırına allık sürerek  yüzde daha yumuşak bir ifade sağlanabileceğini de belirtiyorlar.  
Ruj olarak seçim yaparken de açık renk rujların  dudağı daha dolgun göstereceğini ;kalın dudaklar için ise, koyu renkli rujların denenmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Hiç yorum yok: