1 Ağustos 2015 Cumartesi

KİŞİSEL BAKIMIN ÖNEMİ !

HİJYEN VE KİŞİSEL BAKIM NEDEN GEREKLİDİR?













İnsanın sağlığına zarar verecek ortamlardan korunmak için yapacağı uygulamalar ve alınan temizlik önlemlerinin tümüne hijyen denir.
Her insan kendi temizliğinden sorumludur. Mesela: uykudan uyanınca yüzün yıkanması, çamaşırların değiştirilmesi, gündelik temizlik uygulamalarıdır. Her gün yapılan işler arasında banyo yapma ise bir başka temizlik uygulamasıdır.

Başta kişinin kendi sağlığı olmak üzere, başkalarının da sağlığını korumanın en önemli aracı temizliktir. Bu nedenle önce yüz ve beden temizliğine gerekli önem verilmelidir. Bu nedenle ben de size özellikle cilt temizliği için alınması gerekli önlemleri ve önerileri belirtmek istedim.

1- Genel yüz temizliğinde kullanılan maskelerden peeling etkisine sahip olanları kullanarak, derinlemesine temizlik sağlayın.  

2- Yüzünüzü tazyikli su ile yıkayın, böylece cilt bu soğuk etkisi ile daha da canlanır.

3- Cilt bakım ürünlerindeki C vitamini ,kan dolaşımını ve kolajen üretimini hareketlendirdiğinden içinde vitamin bulunan bu tip ürünleri tercih edin.
4- Ayaklarınız parmak uçları, yüzünüze sinyal gönderir. Bu nedenle alnınızdaki kırışıklıkları önlemek için ayak parmaklarınız üst kısmına düzenli aralıklarla sertçe bastırın. 

5- Cildinizi nemlendirin,bu nemlendiricilerden  proteinli ve bitki özlü olanlar ise cildi daha aktif hale getirip cilt üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturmasını sağlar.

6- Yüzünüze haftada iki defa krem sürerek beş dakikalık basit bir yüz masajı uygulayın. Bunun için, parmaklarınızı kullanarak oval hareketlerle çeneden yanaklara, alnın ortasından dışa doğru, burun yanlarından alnın ortasına doğru inip çıkarak masaj yapın. Ağzınızın çevresini, yukarı doğru hareketlerle ovun. 

7- Gece yarısından önce uyumaya özen gösterin.Çünkü bu saatten önce bedenimiz özellikle gece yarısına doğru büyüme hormonları üretir. Bu hormonlar da hücre yenilenmesini hareketlendirir. 

8- Kremlerin içindeki yer alan enzimler çok faydalıdır.Biyo- teknolojik yöntemler kullanılarak üretilen minik protein molekülleri, ileri yaşta, insanların cildindeki dolaşım sistemini aktif hale getirip ciltleri koruyucu hücreleri güçlendirir. 

9- Koku kompresleri cilt ve duyularını canlandırır. Özellikle limonu ve çeşitli bitki köklerini kaynar su içine koyarak demlendiğinde oluşan bu özel karışımı yüzünüze bir havlu ile uygularsak çok faydasını görürüz. 

10- E vitaminin bulunduğu kremler hücrelerin gerilimini azaltır. E vitaminini de cildi bu zararlı etkenlerden koruyup nemlendirir. 

11- Yanaklarınız derisini gerginleştirmek için yüzünüze jimnastik yapmalısınız. Bunun için ağzınızı kapatın, yanaklarınızı içeri doğru çektikten sonra, ellerinizin yardımı ile yavaş yavaş gerin. Böylece yüzünüz daha gergin ve sıkı olacaktır.

12- Patates masajı cildi tazeler ve dinlendirir. Öncelikle çiğ patates dilimlerini 10 dakika buzdolabında bekletin. Cilt temizliğinizi yaptıktan sonra, soğumuş patates dilimleriyle yüzünüze masaj yapın. 15 dakika boyunca patatesi, suyunun cildinize etki etmesini bekledikten sonra yüzünüzü yıkayın. 

13- Duru, yumuşak bir ten için AHA komplekslerine başvurmak bir zorunluluktur. Bu isimle tanınan meyve asitleri, cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlarken, tahriş de etmez.Bu nedenle bu tür meyve komplekslerini kullanabilirsiniz. 

14- Kolajen tabakasını harekete geçirecek bir içecek hazırlamak da cilde faydalıdır.Bu hazırlanan içeceği cildiniz için denemelisiniz.

 15- Yüzünüze  yüz kaslarını yumuşatmak için masaj yapabilirsiniz. Söz konusu baskının uygulanacağı enerji merkezi, gözbebeğinin hizasında, gözaltlarındaki kemikler üzerindedir. Bu bölgeye, en az 5 saniye süresince, parmaklarınızla bastırın. 

16- Güzellik kapsülleri cildi bütünüyle beslemese de, işlevini içeriden yürüten bir hücre yenileyicisi olarak görev yapıyor. Vitaminler, nemlendiriciler ve doğal maskelerle cildin esnekliğini sağlayabilirsiniz. 

17- Oksijen maskesi, bir çeşit expres lifting görevi görür. Bu uygulamayla, hücrelerin oksijen alımı 10 dakika içinde yoğunlaşır. Sonuç olarak, cilt olabildiğince taze ve sağlıklı bir görünüme kavuşursunuz. 

18- Lipozom maskeleri de cilt için besleyicidir. Aynı zamanda, cildin alt tabakalarına da nüfuz ettiklerinden, etkilerini uzun vadede gösterirler. 

19- Renkli ışık tedavisi de cilt için diğer bir alternatiftir.Bunu ancak güzellik merkezlerinde bulabilirsiniz. Turuncu ışık, hücreleri canlandırır, mavi oksijen alımını artırır, sarı cildi ölü hücrelerden arındırır .

 20- Cilt için ampuller ve yenileyici kapsüllerle yapılacak yoğun bir bakım kürü, sert kış koşullarına karşı cildin dirençli olmasını sağlayacaktır.

Hiç yorum yok: