25 Ağustos 2015 Salı

İLK İŞ GÖRÜŞMESİNDE NE GİYİLİR ?

                       İŞ GÖRÜŞMESİ İÇİN KOMBİNLER

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

İş başvurusunda bulunup, eğer mülakata çağrılmış iseniz size nasıl giyinmeniz hakkında ipucu olarak kullanabileceğiniz bazı önerilerim olacak.

1*Unutmayın ki ilk görüşmede verdiğiniz izlenim çok önemlidir ve bu izlenim işe alınma şansınızı da büyük oranda etkileyecektir. Bu ilk görüşmede de kendiniz hakkında her şeyi bir anda gösteremeyeceğiniz için dış görünüşünüz burada büyük önem kazanır. Bu yüzden mülakatlarda seçtiğiniz kıyafet işverenin size karşı tutumunu etkiler.

 2*Giyim tarzınızın yanında, o kıyafetleri taşıyışınız ve dış görünüşünüzün temiz ve düzgün oluşu da; geldiğiniz yeri, ruh halinizi, zevklerinizi ve kültürel yapınızı ortaya çıkartır.

3*Görüşmeye giderken ne kadar düzgün  bir  kıyafet seçerseniz bu tutumunuz sizin bu işi ne kadar ciddiye aldığınızı da gösterir ve işverene güven aşılar, onun size vereceği görevleri de ne kadar iyi yapabileceğiniz hakkında fikir verir.

 Bu yüzdendir ki o çok istediğiniz işe kabul edilmenizde kıyafetinizin ve verdiğiniz ilk izlenimin önemi büyüktür. İşte kurallar:

− Renk olarak lacivert, siyah, gri gibi koyu renkler tercih etmenizde yarar vardır. Ancak kahverengi  iş görüşmelerinde tercih etmemeniz gereken renklerdendir. Çünkü oldukça sıkıcı ve kasvetli bir renktir.

− Etek/ceket ya da pantolon/ceket tercih etmeniz şık bir görünüm elde etmenizi sağlar.Pantolon ve ceketin içine dar kesim bir gömlek ya da trikoyu tercih edebilirsiniz.

− Gömleğin üzerine de bisiklet yaka ya da ‘V’ yaka triko kazak da giyebilirsiniz. Bu tür bir kazak sizi profesyonel görünmenize yardımcı olacaktır.

--Sade, abartıya kaçmayacak, mesela taşı olmayan ayakkabılar tercih etmelisiniz. Ayakkabı tercih ederken genellikle giydiğiniz kıyafet tonlarında, boy ölçünüze uygun topuklu bir model olmalıdır.

­_Çanta tercih ederken ise, dikkat edeceğiniz en önemli detay kısa boyluysanız çok büyük çanta seçmemelisiniz. Elinize sade bir portföy alabilirsiniz.
--Takı tercih ederken, en önemli nokta asla büyük takılar kullanmamalısınız. Sade küçük küpeler ve zincir kolyeler seçebilirsiniz.

--Mülakata giderken saç ve makyajınızı abartıdan uzak bir tonda sade yapmalısınız. Saçınız temiz ve düzgün olmalı. Tırnaklar da uygun bir uzunlukta ve temiz olmalıdır, oje tercihiniz açık renk tonlarda olmalıdır.
--Ve en son olarak hafif kokular tercih etmelisiniz. Parfümünüzü üzerinize çok fazla sıkmamalısınız. Bu kötü bir etki yaratabilir.

Hiç yorum yok: