7 Mayıs 2015 Perşembe

YAZIN MUHTEŞEM MAVİSİ !

DENİZ, GÜNEŞ VE KUM =MAVİ YAZ!




Yaz denilince aklımıza ilk gelen masmavi deniz ve dalgaların sesidir. Bu muhteşem üç kelime de bana tek bir rengi yani Maviyi çağrıştırır. Bu nedenle bekli de ben yazı mavi renginden dolayı çok severim.

Mavi insana rahatlık ve huzur veren, dinlendirici bir renktir. Mavi; özgürlüğü, huzuru ve sonsuzluğu ifade eder. Bu nedenle genelde bebek ürünlerinde  bu renk tercih edilir.Ayrıca Mavi güvenirliği, dürüstlüğü ve kaliteyi de temsil eder. Giysilerde kullanıldığında, denge ve uyum olduğu kadar, bir çeşit yaşama sevinci de yayar.

Moda sektörü açısından  bakarsak; renklerin cazibesine kapılıp bir elbiseye yönelmemiz  renklerin uyumunun üzerimizde yarattığı etkidendir diyebilirim.Ya da bir mağazada yüzlerce giysi  içinden yalnızca birinin dikkatimizi çekiyor olmasının da nedeni  renklerin bizde uyandırdığı psikolojik etkidir. Renk tercihimiz o ürünün alınmasında çok baskın bir duygu oluşturur.Bu nedenle bir kıyafet seçerken  bize yakışan  yani tenimize uygun olan  rengin seçilmesi çok önemlidir.

Bu nedenle bende size yukarıdaki gibi mavi bir elbiseyi gösterirken bu tür  mavi elbiselerin sizin teninize uygun olup olmadığına da bakarak karar vermeniz gerektiğini bir kere daha belirtmek istedim.



Hiç yorum yok: