18 Mayıs 2015 Pazartesi

ADİDAS VE MARY KATRANTZOU !








Mary Katrantzou
Mary Katrantzou  iç mimar bir  anne ile tekstil tasarımcısı bir babanın kızı olarak  1983 yılında Atina'da doğmuş.
Küçüklüğünden beri  tasarım yönünün gelişmiş olması nedeniyle tekstil tasarımı eğitimini almak için Rhode Island okulunda Mimarlık eğitimi ile çalışmalarına başlamış. 2005 yılında mezun olduğunda baskı tekniklerine odaklanarak özellikle kadın giyimine yönelmiş. Cenral Saint Martins'a giderek  de Moda eğitimini burada tamamlamış.
 2010 yılında İsviçrede" Tekstil ödülü" almış ve Kasım 2011 yılında ise kadın giyimde                " Yükselen İngiliz Moda Ödülü"'ne layık görülmüş.2012 yılında ise Elle Style Ödülleri'nde "Yılın Genç Tasarımcısı" ödülü verilmiş.2014 de ise İngilterede "Yılın Tasarımcısı"ödülü  kazanmış.
Bu kadar ödülün yanı sıra 2012 yılında Topshop için koleksiyon üretmiş ve aynı yıl bir takı koleksiyonu için Atelier Swarovski ile işbirliği yapmış. Şubat 2012de ünlü çantacı  Longchamp için bir kapsül koleksiyon oluşturmuş.
Bu sezon da ADİDAS için hazırladığı kapsül ayakkabı kolleksiyonu ile de yine adından söz ettireceğe benziyor. Bu kolleksiyonda özellikle ikonik desenler, hiper renklerle desteklenmiş, yenilikçi bir tasarım içeriyor. Ayrıca kaleydoskopik motiflerle tamamlanan tasarımları Mary Katrantzo'un grafik vizyonun etkisini kadınsı bir güçle modaya nasıl yansıttığını da görüyoruz.

Hiç yorum yok: