26 Ağustos 2013 Pazartesi

MUTFAK HALISI SEÇERKEN !








Mutfak halısı seçerken kolay süpürülen, kiri en az gösteren ve makinede yıkanabilen bir ürün seçilmesi, mutfak zemini gibi çok çabuk kirlenen bir yüzey için önemlidir. Örneğin uzun tüylü halılar kullanışsızdır. İpliklerin arasına giren kırıntılar buda size zorluk çıkartacaktır. Ayrıca halının zeminde sağlam durması ve her adımda kaymaması önemlidir. Bunun için kaymaz tabanlı halıları seçmelisiniz. 

Mutfak halısı mutfağın tüm zeminini kaplarsa, kullanışlı olmayacaktır. Mutfaklarda halının en çok, mutfak tezgahı önüne serilmelidir. Mutfak tezgahı önüne serilecek yolluklar hem kullanışlı hem de şık durur. 

Mutfak halısının rengi ise, mutfağın dekorasyonunu tamamlayan ve mutfağa stil katan önemli bir etkendir.Bunun için;  
Sade renklerin kullanıldığı bir mutfak renkli bir halı ile canlanır.
Kahverengi mutfak dolaplarına uygun bir halı arıyorsanız dolapların rengine uygun yine kahverengi tonlarında, bej, sütlü kahve gibi nötr renklerde bir halı seçebilirsiniz.
Kırmızı ve turuncu gibi sıcak renk tonları, çelik benzeri sert malzemenin ve siyah ya da gri gibi maskülen renklerin hakim olduğu mutfakları yumuşatır, dengeler.
Kilim ya da klasik desenli halılar, mutfağa sıcak bir hava ve yaşanmışlık katar.

Ayrıca;
•Koyu renk zeminlerde, zeminden daha açık tonda bir halı kullanılarak, mutfağın koyuluğu alınır ve mekan biraz daha ferahlar.
•Mutfak halısı mutfak dolap kapaklarının rengi ile aynı tonlarda ya da mutfakta kullanılan perde, sandalye minderi, mutfak aletleri gibi kalıcı aksesuarların veya duvar fayanslarının rengi ile uyumlu olabilir.
•Mutfağa hakim olan renge zıt bir renkte halı seçerek, kontrast yaratabilir ve mutfağa halı ile çarpıcı bir görünüm verebilirsiniz.
•Renkli mutfak dolaplarınız varsa ve halınızın sade bir renk olmasını istiyorsanız, bej tonlarında veya siyah beyaz bir halı kullanabilirsiniz.
•Mutfakta kullandığınız halının göze çarpmamasını istiyorsanız, zemin renginin birkaç ton açığını veya koyusunu, halı rengi olarak kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok: