13 Haziran 2013 Perşembe

ÇANTA MODELLERİNİ TANIYALIM !














 Yeni sezonun çanta trendleri çok renkli! Tasarım çantaların oldukça öne çıktığı yeni sezonda canlı renklerde çantalar  da öne çıkıyor. Neon renklerin önemli bir yeri olduğu bu yaz sezonda özellikle satchel modelleri göz dolduruyor.Pastel tonların da revaçta olduğu kolleksiyonlarda ise özellikle nude renk öne çıkıyor. Beyaz, uçuk pembe ve maviler de popüler. Satchel çanta, Hobo çanta, Zarf çanta, Portföy çanta/Clutch, Bohça çanta, Bovling çanta, Baget çanta ve diğerleri..İşte kullandığımız çantaların tipleri ve model isimleri. Siz hangi model çanta kullanıyorsunuz?İşte size ufak ipuçları ile yeni sezon çanta modelleri ve anlamları:

Baget çanta :Dikdörtgen şeklinden dolayı baget çanta denir. Eni uzun, derinliği az çantalar… Bu çantaların kısa omuz askısı da oluyor.
Bovling çanta :Aslında bowling topları için tasarlanmış bu çanta sonradan bir moda öğesi haline geldi… Elde taşınıyor ya da uzun sapıyla çapraz da kullanılabiliyor.
Bohça çanta:  Derinliği geniş, uzun saplı çanta. Ağzı büzülerek kapandığı için bohça diyoruz.
Portföy çanta/Clutch: Küçük, dikdörtgen çanta. Sapsız, elde taşınıyor.
Zarf çanta: Ağzı zarf şeklinde olan, elde taşınan, clutch’tan biraz daha büyük çanta
Hobo çanta : Hilal şeklinde, genellikle büyük, omuz çantası
Satchel çanta :Düz dipli ve çift saplı çanta. Satchel, büyük veya küçük olabilir.
Tote çanta:İki saplı, orta veya büyük ölçekli el çantaları.
Lazer kesim çanta: Danteli andıran bu çantalar,clutch’a benzer.    
Şeffaf çanta:İçine koyduğunuz herşey görünse de yine de tarz bir çanta.
Çuval çanta:Bazen silindir bazen de çuval tarzında görülen bu çantalar değişik tasarımlardan hoşlananlar için güzel bir alternatif olabilir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Tum modelleri birarada gormek canta ihtiyacimi gozden gecirmemi sagladi, cok tesekkurler!

Unknown dedi ki...

Yazımı beğenmenize çok sevindim. Blogumu takip etmeye devam ederek 'bu siteye katılın' kısmına üye olursanız çok memnun olurum.Sevgiler...