28 Ağustos 2015 Cuma

VÜCUDUNUZU TANIYIN !

 
            VÜCUT PROPORSİYONUNA  (ORANINA) GÖRE GİYİNMEK

 
- Üst bölgeniz alt bölgenize göre daha küçükse yani alt bölgeniz kilolu ve basenliyse. Düz etekler, basen bölgenizi bariz bir şekilde ortaya çıkaran, gittikçe daralan dar paça pantolonlar, cebi hareketli pantolonlar,açık tonlar ve renkli pantolonlar tercih etmemelisiniz. Bunun yerine düz paçalı ya da İspanyol paça pantolonlar, alt yarınızdan dökümlü bir şekilde aşağı inen evaze etekler tercih edin.Daha dar olan üst bölgenizi ön plana çıkartacak ‘V’ yakalar, kayık yakalar,yayvan açık yakalar tercih ederek dikkati üst bölgenize verebilirsiniz.
- Göbek bölgenizde ve yan taraflarınızda kilo sorununuz varsa eğer göğüs altından genişleyen elbise ve bluzları seçin. Düşük bel pantolon yerine yüksek bel pantolon ve kolları büzgülü ve ‘V’ yaka bluzlar tercih etmelisiniz. Yüksek bel pantolonun üzerine uzun blazer bir ceket tercih ederek hem daha şık hem de bu sayede göbek bölgenizi gizleyebilirsiniz. Üzerinize tam yapışan ince kumaşlı üstlerden uzak durun.
 - Boynunuz kısaysa, boğazlıları ve yüksek yakalıları tercih etmeyin.  Ne kadar dekolte yaparsanız o kadar uzun gözükür boynunuz. Boğazdan bağlamalı kıyafetleri tercih etmeyin. Bir de kelepçe kolyeler ve büyük halka küpeler kullanmayın.
- Omuzlarınız geniş ise vatka ve apolet baş düşmanınızdır. Bisiklet, kayık yakalar ve boğazlı
kıyafetler tercih etmeyin. Vücudunuzu ters üçgen görüntüsünden uzaklaştırmak için kabarık
etek/elbise veya kloş seçimlerinde bulunun.
- Boyunuz kısaysa,kısa etek ya da şort giymeyin. Alt-üst seçimlerinde birbirine yakın ve tek parça tulum, elbise gibi kıyafetler seçerseniz daha uzun görünürsünüz. Asla yatay çizgili giymeyin, çizgiler dikey olsun. Kat kat veya karmaşık, geometrik şekil gibi desenlileri seçmeyin. Uzun ceketler, büyük cepler ve geniş kemerlerle boyu daha da kısa gösterecek tercihlerden sakının. Bilekte biten ayakkabılardan ve uzun çizmelerden kaçının.

Hiç yorum yok: