17 Haziran 2015 Çarşamba

MAYO TARİHİ !







1800-Bu yıllarda özel deniz kıyafeti olmadığından genelde gündelik hayatta kullanılan şehir kıyafetleri plajlarda giyilmekte idi. Bu kıyafetler ise pratik olmamakla beraber son derece rahatsız edici idiler.Mayolar vücudu boydan boya kaplamakta , suya girince vücudu göstermesin diye kalın bir kumaştan yapılmakta ve dikişlerin bozulmaması için güçlü dikişler atılmaktaydı.

1890-Bu dönemde bayan deniz kıyafetleri tek parçadan oluşmaya başlamasına rağmen halen gündelik yaşamda kullanılanların benzerleriydiler. Naylonlu kumaşlardan üretilmelerine rağmen halen vücut hatlarını ortaya çıkartmakta idiler.

1910-İlk defa kolsuz jarse mayolar gözükmeye başladı. Bacak kısmı kapalı olmasına rağmen vücut hatları gözükmeye başlamıştır.

1930-Mini etekli modeller daha kadınsı hatlara kavuşmuştur. Esther Williams ve Dorothy Lamour gibi Hollywood yıldızları yüksek bacak kesimleri ile vücut hatlarını iyice ortaya çıkarmakta idiler.

1940-Korse teknolojisi mayolara uygulanmaya başlandı Kafalarını suya sokmayan bayanlar süslü boneler giymekte idiler.

1960-Mayolar naylon ve likralı kumaşlardan üretilmeye başlandı. İç çamaşırı gibi üretildiklerinden vücudu saran modeller tercih edildi-

Hiç yorum yok: