20 Mart 2015 Cuma

2015 TRENDLER !






2015 İlkbahar/Yaz kolleksiyonları yeniden canlandığı için 1970lerin bohem tarzı ve rock görünümü  yeniden gündeme geliyor. Bu kadar geçmişe dönüşün tersi diğer yandan da  beyaz rengin hakimiyeti modern desenlerle birleşerek geleceğe de ilham kaynağı oluyor.
Bu kadar çeşitli tarzların karışımından oluşan bir yazı karşılarken özellikle gündemde olan çeşitli moda akımları da bizi etkiliyor.
1*Normcore akımı :Modern hayatın getirdiği her daim rahat olma isteği bu akımı doğurdu. Oldukça sade renkler ve ağırbaşlı formlar modern çizgilerde hayat buldu.
2*Bohem etki :1970lerin nostaljik rüzgarı hala esmeye devam ediyor. Özellikle uzun elbiseler, platform topuklar, büyük çiçek desenleri, bol paça pantalonlar,süet ve püskül detayları yeniden yorumlandı.
3*Siyah-Beyaz etkisi : Beyaz hiç olmadığı kadar masum bir görünümde .Buna karşı siyah da onunla karşıt bir zıtlık oluşturuyor. Ve bu zıt renkler son derece elegan bir hava yaratıyor.
4*Desen çokluğu: Kimi çiçekli ,kimi çizgili ama bir o kadarda canlı. Farklı renk ve desenlerin hakimiyetindeki bu sezon palmiye yaprakları, kırmızı güller ve çiçek baskılarına ev sahipliği yapıyor. Her tür renk kullanılmış ama özellikle bordo, mavi ve turkuaz ağırlıkta.
5*Deri etkisi: Deriyi hep kışlık olarak düşünürüz ama bu yaz ince deriyi oldukça çok göreceğiz. Ancak kıştan farkı renk olarak siyah ağırlıklı değil de daha çok lacivert, bordo, yeşil gibi farklı tonları ile gündeme gelecek.

Hiç yorum yok: