23 Haziran 2015 Salı

PÜSKÜLLÜ KOMBİN !




Yukarıdaki kombinde ise bu sene pek de moda olan püsküllerin etkisini görüyoruz. Püsküllü bir eteğin üzerine güderi kahverengi bir ceket giyerek püsküllü camel bir çanta ve kemerle tamamladığınız kombininizi nude rengi bir ayakkabı ile tamamlayabilirsiniz.

GÜNLÜK KOMBİN !




Şıklık için illa ki marka giymenize gerek yok. Yukarıdaki gibi bir kombini giydiğinizde de kullanacağınız giysileri seçerken aynı ürünün benzerini çok daha ucuza bulabilirsiniz. Burada önemli olan tek şey doğru kombini yapabilmektir.

18 Haziran 2015 Perşembe

2015 GELİNLİKLERİ !




Yukarıdaki gelinlikler 2015 yazı için deniz ve kır düğünü konsepti ile tasarlanmış modeller. Eğer bu tür bir gelinlik arıyorsanız bu modeller size ilham verebilir.








Yukarıdaki gelinlik modelleri ise yeniz sezonda zerafetiniz ile fark yaratmayı düşünüyorsanız incelemenizde yarar olan modeller. Hepsi çok hoş ve farklı tarzları ile en çok tercih edilen modeller.

Ve en son sizler için seçtiğim siyah gelinlik. Siyah gelinlik olmaz diyenlere inat asi ve diğer gelinlerden farklı olmayı seçerim diyorsanız yukarıdaki model tam size göre.

17 Haziran 2015 Çarşamba

MAYO TERCİHİNİZ !








Yukarıda bu yaz için farklı modellerde seçtiğim mayo modelleri var. Siz de benim gibi mayo kullanmayı sevenlerden iseniz bu değişik modeller tam size göre.

MAYO TARİHİ !







1800-Bu yıllarda özel deniz kıyafeti olmadığından genelde gündelik hayatta kullanılan şehir kıyafetleri plajlarda giyilmekte idi. Bu kıyafetler ise pratik olmamakla beraber son derece rahatsız edici idiler.Mayolar vücudu boydan boya kaplamakta , suya girince vücudu göstermesin diye kalın bir kumaştan yapılmakta ve dikişlerin bozulmaması için güçlü dikişler atılmaktaydı.

1890-Bu dönemde bayan deniz kıyafetleri tek parçadan oluşmaya başlamasına rağmen halen gündelik yaşamda kullanılanların benzerleriydiler. Naylonlu kumaşlardan üretilmelerine rağmen halen vücut hatlarını ortaya çıkartmakta idiler.

1910-İlk defa kolsuz jarse mayolar gözükmeye başladı. Bacak kısmı kapalı olmasına rağmen vücut hatları gözükmeye başlamıştır.

1930-Mini etekli modeller daha kadınsı hatlara kavuşmuştur. Esther Williams ve Dorothy Lamour gibi Hollywood yıldızları yüksek bacak kesimleri ile vücut hatlarını iyice ortaya çıkarmakta idiler.

1940-Korse teknolojisi mayolara uygulanmaya başlandı Kafalarını suya sokmayan bayanlar süslü boneler giymekte idiler.

1960-Mayolar naylon ve likralı kumaşlardan üretilmeye başlandı. İç çamaşırı gibi üretildiklerinden vücudu saran modeller tercih edildi-