30 Eylül 2013 Pazartesi

HEM PRENSES HEM STİL İKONU !

 
 
 















 
O hem bir prenses hem de bir stil ikonu. Suudi Arabistan'da kraliyet ailesinin gelinlerinden olan Deena Abdülaziz ülkesinde bir stil ikonu .NewYork' daki eğitimi  sırasında aldığı moda tutkusu onu batılı bir kadına dönüştürmüş ve Arabistan'ın başkenti Riyad'da  D'NA adını alan bir butiği işletiyor.Kısa saçları ve modern görüntüsünün yanında o aslında üç çocuk annnesi.5 yaşında bir kız ve 3 yaşında ikiz erkek çocukları olan Deena moda tutkusundan asla vazgeçmiyor. Ve kendi stilini yaratıyor. Trendleri kendi zevkine göre yorumluyor ve hepsini de kendine yakıştırıyor. Modern stili ile de Arabistandaki kadınların görüntüsünü değiştirmekte de kararlı duruyor.

İLHAM KAYNAĞI !

 
 
 




 

 

 

 
 
Yeni kolleksiyonlar gün yüzüne çıkmaya başladı. Pek çoğumuz bu sezon nelerin moda olacağını merak ediyoruz. Hangi rengin yada hangi model ceket,palto yada pantalonun bu sezon hangi kesimlerde ortaya çıkacağı biz bayanlar için çok önemli.
 Peki tasarımcılar her sezon yeni kolleksiyonlarını oluştururken nelerden ilham alırlar ve hangi kaynaktan etkilenirler? Genelde hep eskiye dönüş olduğundan bahsederiz. Yani 1960 lar-1970ler gibi .Podyumlarda yeralan o görsel şöleni izlerken karşımıza çıkan bir saç aksesuarı yada bir yaka detayı bizi çok etkiler.Stella mc cartneyin doğadaki hayvanlardan esinlenerek tasarladığı ceylan desenli kazaklar ,1965 Harper's Bazaar dergisindeki şapkalı kadın fotoğrafındaki şapka detayı yada Valentino'nun 17.yy resminden etkilenerek hazırladığı yaka detaylı(benimde hayran olduğum )yukarıdaki siyah elbiseye dikkat edersek ,tasarımcıların tasarımlarını yaparken nelerden etkilendiklerini de daha iyi anlamış oluruz.

ÇANTA DETAYLARI !

 

 

 
 
Tapılası çantalar için kimi zaman gözümüzü kırpmadan çok para harcarız. Beğendiğimiz bir çanta almaya karar verdiğimizde dikkat ettiğimiz pek çok detay vardır. Kimi çantanın sapı, kiminin fermuar detayı yada kilidi  .Bütün bu özellikler biz bayanları etkiler ve o çantayı gözümüzde farklı kılar. Tasarımcılar bir çanta tasarımı yaparken de bu tarz ufak bir aksesuar farkı ile bir çantayı diğerinden ayırır ve bambaşka bir görünüme kavuştururlar. Yukarıda farklı çantalardan alınmış kesitler ile bir çantayı diğerinden ayıran detaylar var.Böylece bir tasarımcı gözü ile yeni bir çanta tasarımında yapılacak değişiklikleri ve bizi çantaya çeken detayları bir kere daha belirtmek  istedim.

BİKER CEKETLER !






“Biker” yani motorcu ceketleri yeni kolleksiyonlarda anahtar parça olarak geçen sezondan beri etkisini sürdürüyor. Londra’da yeni bir form alan bu ceketler, New York defilelerinde motocross biker olarak yerini aldı. Bizde de bu kış sıklıkla görmeye başlayacağımız bu ceketler ,bence sonbahar ve kış için mükemmel parçalardan olacağa benziyor. Siz de bir göz atın ve bu sezon hangi modeli  alacağınıza karar verin.
 







 


29 Eylül 2013 Pazar

AŞK NEREDEN NEREYE !

 
Bu aralar  en çok dinlemekten zevk aldığım parçaların başında bu şarkı geliyor. Şarkı GRİPİN grubunun 2012 de 'Yalnızlığın Çaresinin Bulmuşlar' albümünde yer alan bir şarkı. Ve bu parça You Tube da 13.550.000  izlenme oranına sahip .Şarkının gerek sözleri, gerekse müziği insanın içine işliyor.Ben çok sevdiğim için sizde bu şarkıyı dinleyin istedim. Herkeze iyi pazarlar!

27 Eylül 2013 Cuma

HAYVAN FİGÜRLÜ YÜZÜKLER !

 


 

 


Hepsi yüzük,ama tasarımları çok değişik. Hayvan figürleri ile bu sevimli canlılar artık parmaklarımızı süslüyor. Yüzük takmasını sevmeyen yoktur ama birde etkili görüntüleri ile bu hayvan figürlü yüzükleri taktığınız zaman parmağınızdan hiç çıkarmak istemeyeceksiniz. Ben çok sevdim.Size de bu tarz bir yüzüğü görüp deneyin diye bir öneri sunmak istedim.

 

MUHTEŞEM ÇANTALAR-1 !

Philip Lim

 

Christian Lauboutin

Christopher Kane

Dolce &Gabbana

Fendi

Furla

Jason Wu

Jimmy Choo

Loeffler Randall

 Marc Jacobs
 
Yeni sezon çantalarla tanışmanın vakti geldi de geçiyor bile. Kışlık alışveriş için yukarıda birbirinden şık ve birer tasarım harikası bu çantalar yeni sezonda yeni ve farklı tasarımları ile biz bayanlara muhteşem bir göz ziyafeti sunuyor. Fendiden Dölce&Gabbana ya kadar pek çok ünlü markanın 2014 kış sezonu için yaptığı bu şık çantalara eminim sizde bayılacaksınız.