31 Temmuz 2013 Çarşamba

MUTFAK SIRLARI-2 !








*Tart hamuru açarken hamurun sertleşmemesi ve kıvamının bozulmaması için; hamuru bir naylon poşete koyup merdane ile yuvarlayarak açın.
*Patates pürenize değişik bir koku vermek istiyorsanız içine bir miktar hindistan cevizi atın. Tadının çok değiştiğini göreceksiniz.
*Kahvaltı ya da çay saati için hazırladığınız hamur kızartmalarının daha lezzetli olmasını istiyorsanız, hamura eklediğiniz kabartma tozuna biraz toz şeker katın.
*Tart hamuru hazırlanırken topak topak olursa 1 adet yumurtanın sarısını ekleyin ve iyice yoğurarak yumurtayı hamura yedirin.
*Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin.Böylece içleri de dağılmayacaktır.
*Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun.
*Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.
*Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.
*Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler. Patateslerinizi kuru ve serin bir yerde saklayın.
*Kullanılmış limon kabuklarını rendeleyip şeker ile karıştırın. Kavanozun içerisinde buzdolabında uzun bir süre saklayabilirsiniz. Böylece pasta yaparken elinizin altında hazır bulunur.
*Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin. Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.
*Sarımsak doğrarken bıçağa yapışmasını istemiyorsanız, kesme tahtasına biraz tuz serpiştirin.
*Yeni bir yemek tarifi denerken, yemek kitabınızı şeffaf bir torbanın içerisine geçirirseniz, onu kirletmemiş olursunuz.
*Pasta yaparken katı yağ kullanacaksanız onu rendenin kalın tarafı ile rendelemeyi deneyin. Küçük parçalar haline gelen margarin daha kolay işlenir.
*Sarımsaklarınızı her zaman elinizin altında hazır bulundurmak istiyorsanız kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz.
*Ayrıca bu yağ yemeklerinize, salatalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır.
*Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin.
*Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın.

ANVELOP ELBİSENİN MUCİDİ !










Kruvaze Elbise özellikle çalışan kadınların en sevdiği model olarak moda dünyasında çoktan bir klasik haline geldi.Ünlü modacı Diane von Furstenberg, kruvaze (ön parçaları birbiri üzerine gelen) elbisenin mucidi olarak da tanınıyor. Fürstenberg’in 1972 yılında “Kadın gibi hissedin, elbise giyin,” sloganıyla piyasaya çıkardığı pamuklu jarse elbiseler, bugün modadaki en önemli kadın özgürlük hareketlerinden biri olarak tanımlanıyor. Elbiselerini ‘dişi’ olarak tarif eden Diane von Furstenberg’in sıkı takipçileri arasında Uma Thurman, Gwyneth Paltrow, Jennifer Lopez, Sienna Miller, Blake Lively, Beyonce ve Heidi Klum yer alıyor.  

Diane, tasarladığı kıyafetleri giyenleri; “DVF giyenler, kadınlıklarıyla gurur duyan kişiler. İster iş, ister aile yaşantısı olsun; kendini dünyasına adamış kadınlar. Cesur ve hareketli hayatı olan kadınlar” diye tanımlıyor. Bu sezon onlara hayvan desenli, grafik floral desenli elbiselerle bele oturan ceketler sunuyor. “Tavır her şeydir” diyor ve kadınsılığın formülünü veriyor o kadınlara. 

Anvelop kraliçesi Diane Von Furstenberg, bu elbiseyi tasarlayışının 40 yılı  için bir tasarım arşivi açtı.Eski desenlerini kullandığı, yeni parçaların tanıtımını videoyla destekleyen tasarımcı, mayolar, aksesuarlar ve iPad kılıflarından oluşan koleksiyonunu 70'ler desenleriyle sunuyor.
 
 
 

SİYAH+TURKUAZ UYUMU

 

 
 
 
 


 

 


 

 Bu yaz pek çok şey moda oldu. Yeni trendlere baktığımızda kalem etekler , deri bileklikler, bilekten bağlı ayakkabılar ön plandaydı. Bende bunlarla yeni bir kombin yaratmak istedim.

Tshirt- Mudo (eski) /Etek-Mango /Ayakkabı-Mango/Çanta-Boyner(eski)/Bileklikler-Perşembe pazarı(Erenköy)
 

30 Temmuz 2013 Salı

İSTENMEYEN TÜYLERDEN KURTULUN !






İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en hızlı ve en sağlıklı yoludur. Lazer epilasyonda kullanılan lazer ışığının dalga boyu melanin pigmenti tarafından emilme özelliğine sahiptir. Soğutma  sistemli lazer tekniği ile yapılan lazer epilasyon ile lazer ısısı cilde zarar vermeden doğrudan kıl kökünü yok eden ısıya dönüşür. 

Lazer epilasyon uygulanmaması gereken hastalar kimlerdir ?
Gri ve beyaz saçlı hastalar, güneşlenmiş hastalar, yakın dönemde başka türden lazer tedavisi görenler, ışığa karşı hassaslaştıran ilaçlar alanlar olarak sıralanabilir.  

Lazer epilasyon kimler için uygundur?
12 yaşını tamamlamış, koyu renkli tüyleri olan herkese lazer epilasyon uygulanabilir. Tüyler açık renkli yani pigmenti az ise lazer ışığını emmeyeceği için lazer epilasyondan etkilenmez. 

Lazer epilasyon hangi bölgeler için uygundur?
Gözleri özel gözlüklerle korumak şartı ile göz kapakları hariç tüm vücut bölgelerindeki tüylere lazer epilasyon uygulanabilir. 

Her seansın süresi ne kadardır?
Bu süre lazer epilasyonda kullanılan cihazların özelliklerine göre değişmekle beraber çok hızlı çalışma özelliklerine sahip cihazlarla yüz 5 - 6 dakikada, bıyık 1 - 2 dakikada, bacaklar 1 saatlik sürede yapılabilir.

Tedavi sırasında ağrı hissedilir mi?
Hayır, yeni teknoloji lazer epilasyon cihazları ile çok fazla bir acı hissetmezsiniz, sadece bir lastik çarpması gibi acı hissedebilirsiniz. 

Lazer epilasyon tedavisi sonrasında cildimizde bir farklı görüntü ortaya çıkar mı?
Lazer epilasyon sonrasında bazen 5 - 10 dakika bazen ise  yarım saat kadar süren kızarıklık olabilir. Bu geçicidir.  

Tek bir seans lazer epilasyon ile tüylerden kurtulmak mümkün müdür?
 Hayır, mümkün değildir çünkü kıl köklerinin hepsi uygulama anında aynı büyüme devresinde değildir. Kılların renklerinde ve büyüme devrelerinde olan değişikliklerden ötürü lazer epilasyon seansı sayısı kişiye göre hatta aynı kişide vücudun farklı bölgelerine göre değişir. 

Seansların aralıkları ne kadardır?
Lazer epilasyon Seanslarına verilen aralıklar bölgeye göre 4 ila 8 hafta arasında değişir. 

Lazer epilasyon arzulandığında ne yapılması gerekir?
Öncelikle kişinin görülüp değerlendirilmesi, gerekiyorsa Dermatoloji uzmanı tarafından tüylenmenin nedeninin araştırılması, tahlil ve tetkiklerin yapılması gereklidir. Lazer epilasyon uygulamasına geçmeden evvel tüylerin sarartılmamış olması, cımbız veya ip gibi köke yönelik müdahalenin lazer epilasyondan önceki son 3 haftada yapılmaması şarttır.

MUTFAK SIRLARI -1!






*Mısırları haşlarken daha lezzetli olması için tencereye bir çay kaşığı şeker atın. Ayrıca mısır kabuklarını da yıkayıp, onları da koyabilirsiniz.
*Balın saf olup olmadığını anlamak için, baldan bir kaşık alıp soğuk suda ezin. Su beyazlaşacak olursa, içinde un veya nişasta var demektir.
*Sebze haşlarken kokmasın istiyorsanız; suya biraz tuz ve sirke ilave edip köpük oluşumunu gördükten sonra sebzeleri atın.
*Ellerinizde oluşan sarımsak kokusunu çıkarmak için ellerinizi tuzla ovalayıp ardından sabunla yıkayın. Kokunun gittiğini göreceksiniz.
*Etlerinizi kızartmadan önce muhakkak tavanın kızgın, etin oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Etleri sürekli çevirmeyin ki kurumasın.
*Yumurtanın taze olup olmadığını anlamak için bir kabın içine tuzlu su doldurup yumurtayı suya bırakın. Yumurta kabın dibinde yatay halde duruyorsa tazedir suyun üzerinde ise bayattır.
*Balığı dondurucuya kaldırmadan önce limon sıkın. Çözüldüğünde oluşan kokunun etkisi çok azalmış olur.
*Etin yumuşacık olmasını istiyorsanız eti pişirmeden önce limon suyuna bulayıp bekletin. Birkaç damla limon suyu ile et daha yumuşak ve lezzetli olur.
*Fırınınıza sinmiş kötü kokular için; fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su dolu bir tava koyun. Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın, sonra soğutun.
*Maydanoz, dereotu, nane gibi çok çabuk bozulan yeşillikleri hiç zayi etmeden kullanmanın yolu; yıkadıktan sonra kesip buzlukta saklamaktır.
*Kuru soğanı önceden doğrayıp buzlukta saklamayın. Tadı acılaşır ve sulanır.
*Kaşar peynirinin küflenmemesi için; önce kağıt mutfak havlusuna sarın, sonra poşete koyun.
*Hazırladığınız kekin üzerine eritilmiş çikolata dökeceğiniz zaman, çikolataya biraz tereyağı katın. sonucunda hem lezzet verir hem de çikolatayı yumuşatır.
*Bayatlamış ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo kağıda sarıp 5-10 dakika fırınlayın. Böylece taptaze olacaktır.
*Fırında patates yapmadan önce 10-15 dakika haşlayın ve çatalla delin. Böylece daha kolay pişecektir.
*Patlıcanları pişirmeden önce tuzlayın ve bir süre bekletin. Daha sonra soğuk sütten geçirin ve kurulayın. Patlıcanlar daha lezzetli olacaktır.

SICAKTA MAKYAJ NASIL YAPILIR?





Yaz sıcaklarında akan göz kaleminizden, topaklanan farınızdan, parlayan cildinizden şikayetçiyseniz; üzülmeyin her sorunun bir çözümü var! 
 
Uzun süre dayanan makyajın sırrı makyaj yapmadan önce uyguladığınız bazdır! Bazınız ne kadar iyiyse makyajınız da o kadar iyi görünür. Yağ içermeyen, hafif yapıdaki makyaj bazınız yaz sıcağında akan, parça parça gözüken, fondöten ve far görüntüsünden sizi koruyacaktır. 
 
Terlediğinizde birbirinin içine geçen toz farlar, günün sonunda pek de iç açıcı durmaz. Krem göz farları ise gözünüzün üzerinde daha sabit duracaktır.  
 
Göz kaleminizin ya da eyeliner’ınızın sürdükten kısa bir süre sonra bozulmaması için krem eyelinerları kullanabilirsiniz. Akma ve bulaşma yapmıyorlar .
 
Yaz makyajını az sürmeyi tercih etseniz bile, yazın allıklardan vazgeçmeyiz.Ama unutmayın krem allıklar toz allıklara oranla daha az dağıldıkları için yaz makyajına çok uygunlar. 
 
Suya dayanıklı maskaralar, yazın makyaj çantanızda mutlaka olmalı. 
 
Parlamayı engellemek ve makyajınızı sabitlemek için transparan pudra kullanabilirsiniz. Makyajınızı yaptıktan sonra büyük bir fırça yardımıyla özellikle T-bölgenize transparan pudra uygulayın. Renksiz olduklarından terlemeyle birlikte topaklanıp, öbek öbek renk farklılıkları yaratmadıklarını göreceksiniz. 
 
Yazın kullanmak için uygun olmayan kapatıcılar, sıcağın etkisiyle kısa bir süre hiç sürmemişsiniz gibi yok olabilir. Bu yüzden yazın kullanmanız için yoğun, kremsi yapıdaki kapatıcıları kullanabilirsiniz.

AYAKKABILAR BİLEKTEN BAĞLI !

 


 






 
 







Bu ayakkabılara bayıldım.2013 Yaz trendlerinin başında gelen bilekten bağlı ayakkabılar klasik ayakkabı sevenleri ve  babet sevenleri de kendine çekecek gibi duruyor. Kıyafetiniz ister klasik ister günlük olsun seçeceğiniz bir bilekten bağlı ayakkabı modeli ile sizde trendleri takip edebilir ve 2013 yaz şıklığını yaşayabilirsiniz. Benim tercihim mavi süet platform tabanlı bilekten bağlı olan model ya sizin ki ?

29 Temmuz 2013 Pazartesi

GENÇLİĞİN YENİ TRENDİ :CONAKERS !








 
Gençliğin yeni trendi belli oldu:CONAKERS lar.Bu yüksek platform spor ayakkabılar bu yazdan itibaren gençler ve kendini genç hissedenler arasında hızla yayılacak gibi duruyor. Nebahat Çehrenin yurt dışından getirterek giydiği ve bir programda tanıtımını yaptıktan sonra özellikle gençler bu spor ayakkabılara daha da merak sarmış durumda.Renk renk tabanları ve yüksek platform yapısı nedeniyle boyu daha da uzun gösteren bu ayakkabılar salaş pantalonlarla rahatlıkla giyilebilir.Sizde ister renkli ister düz bir renk seçerek bu tarz ayakkabıları deneyebilirsiniz.