30 Haziran 2013 Pazar

GÜNEŞ KREMLERİ NE KADAR KORUR?

 








 

 


Yaz geldi.Kendinize nasıl bakım yapıyorsanız ,cildinize de o oranda dikkat etmeli ve güneşin zararlı etkilerinden korumak için doğru güneş kremini seçmelisiniz.Bunun için dikkat etmeniz gereken bazı noktaları hatırlatmak isterim:
*Son kullanma tarihine dikkat etmelisiniz:Çünkü güneş kremlerinin etkisi 1 yıldır.Geçen yıldan kalan güneş kreminiz sizi aynı koruma faktörü ile korumaz.Ağzını açık unuttuğumuz kremler içine mikrop barındırdığı için tehlikelidir.
*Fondotön içeren güneş kremlerinin etkisi azdır.Makyaj ağırlıklı kozmetik malzemelerden yani kapatıcılardan oluştuğu için koruyucu etkisi azalır.
*Güneş kremi siz 2 saat korur.Yüzdüğünüz zaman vücudunuzdan hızla akan güneş kremlerinin vücudunuzda tam emilimi için iki saatte bir sürerek yenilemelisiniz.
*Güneş yokken de güneş kreminizi kullanın Çünkü bulutlu bir havada bile UV ışınları cildiniz temas edebilir ve bu nedenle kreminizi kullanmanız daha sağlıklı olur.
*Koruma faktörü derecesi çok önemli değildir.Çünkü 30 faktör ile 50 faktör arasında iki katı bir koruma yoktur. 30 faktör %98 korurken 50 faktör %96 korur.Unutmayın hiç bir zaman %100 koruma yoktur.Faktör seçerken cilt tipinize göre bir ayrım yapmalısınız.Açık tenliler ile buğdaytenliler farklı derece seçmeliler.
*Güneş kreminizi güneşe çıkmadan 10 dakika önce sürün. Sonra denize gidin. Bu süre içinde krem tam emilim sağlar.
*Vitamin içeren güneş kremlerini tercih edin.Böylece vücudunuz C,E,D vitaminlerini de almış olur.Vitaminler sayesinde kişinin güneşe karşı direnci de artar.

Benim bu seneki krem tercihim doğal bir ürün olan bitkisel yani üzüm çekirdeklerinden oluşturulmuş bir krem oldu. Cildim buğday olmasına rağmen bazı bölgelerde egzama gibi kaşıntı ve kabarıklık meydana geliyordu. Bende bu yaz AWE CEMRE bitkisel ürünlerden bu tür bir krem seçtim.30 koruma faktörlü üründen çok memnun kaldım.

YÜRÜYÜŞÜN FAYDALARI !









Yürüyüş yapılan en sağlıklı ve en kolay spordur.Yürüyüşün faydalarını arttırmak için her gün günde 30 dakikalık yürüyüş yapılmalıdır.Kilo vermek isteyenler günde en az 1 saat; kalp, ciğer ve dolaşım sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışması için ise günde en az 30 dakika yürüyüş yapılması gerektiğine dikkat çeken spor hekimleri, yürüyüş esnasında kolların ve ellerin serbest kalmasını da tavsiye ediyor.
Spor hekimleri yürüyüş konusunda şu önerilerde bulunuyor:
Kahvaltı ve akşam yemeği sonrasında yürüyün./Kısa mesafelerde arabaya binmek yerine yürüyün. /Asansör yerine merdiveni kullanın ya da birkaç kat önce inerek gideceğiniz kata yürüyün. /Dışarıda birkaç durak önce inerek gideceğiniz yere yürüyün.
Spor hekimleri yürüyüş konusunda şu konulara dikkat çekiyor :
Kilo vermek amacıyla naylon vb. gibi giysiler giyilmemeli /40 yaşın üstündekiler doktora görünmeden, yürüyüş programına başlamamalı ./ Diyabet, Hipertansiyon ve diğer sistematik hastalığı bulunanlar sık sık doktor kontrolünden geçmeli/ Ciddi bir yemek sonrası hızlı ve ağır yürüyüşler yapılmamalı ./ Yürüyüş öncesi ve sonrasında susuz kalmamaya dikkat etmeli./ İnce tabanlı ve makosen ayakkabılar ile yürüyüş yapılmamalı./ Çok Sıcak havalarda ve saatlerde yürüyüşten kaçınmalı.

28 Haziran 2013 Cuma

BAVULLARI HAZIRLAYIN !























Yaz geldi.Artık tatil zamanı Seyahate çıkmadan önce alınacaklar listenizin başına bir bavul yada küçük bir el çantası ekleyin.Valizinizi alırken 3 farklı boy almanızda fayda var .Çünkü büyük olana kıyafetlerinizi koyduktan sonra orta boya ayakkabılarınızı ve plaj malzemelerinizi yerleştirebilir, küçük olana da makyaj malzemelerinizi koyup bunu seyahat boyunca yanınızda tutabilirsiniz. Bavullar model olarak  o kadar değişmiş ki seçim yapmak zorlaşıyor. Klasik bavul tipini tercih edenler için renkli alternatifler yapılmış. Ama daha modern bir bavul seçecekseniz dışı baskılı renkli grafik desenli ,hayvan figürlü olanlar dahil sınırsız çeşit bulmak mümkün.Seyatiniz kısa ise o zaman seçeceğiniz şey sadece bir el çantası ama büyük boy olmalı.İçi geniş ve herşeyinizi rahatlıkla koyabileceğiniz bu tarz bir çanta hayat kurtarır. Ben rengarenk olan (birinci resimdeki gibi )3 boy valizlere bayıldım.Çok kullanışlı olduğu için benim tercihim bu tarz bir bavul oldu.

KALEM ETEKLER !













Kalem etekler biz bayanların oldukça sık kullandığımız ve zerafetin simgelerinden birisidir. Pek çok bayanın dolabında da yer alan etek modellerindendir. Yüksek belli ve diz altına kadar olan bu kalem etekler genelde çalışan bayanlar tarafında daha çok tercih edilir. Öğretmenler, bankada ya da resmi dairelerde çalışan birçok bayanda bu tarz bir eteğe  rastlamışızdır. İşyeri konu olunca renk olarak siyah yada koyu renkler tercih edilir. Ancak kırmızı yada bordo gibi zerafetin simgesi olan renkler de size  bir alternatif oluşturabilir.Üstüne giyeceğiniz beyaz bir gömlek ile asil bir şıklık yakalayabilirsiniz. Hatta bu yaz moda olan çiçekli kumaşlarla hazırlanmış dizaltı bir kalem etek size çok farklı bir görünüm katabilir.Kalem etek giyerek gittiğiniz bir davette hanımefendi kişiliğinizle ve sadelinizle pek çok kişinin dikkatini çekeceksiniz.Yalnız bir detayı hatırlatmak isterim :kalem etek giyecek bayanlarda kalem gibi vücut gerekir ,çünkü etek bir bütün olarak sizi saracağı için fazlalık kabul etmeyen bir etektir. Basen fazlalığı, önden bir göbek çıkıntısı veya bir bel kalınlığı kabul etmez bu etekler. Adı üstünde ilk şart kalem gibi olmak.