29 Nisan 2013 Pazartesi

TSHİRT SÜSLEME ÖRNEKLERİM-2







İşte size gri ve lacivert atlet tarzı farklı kombinlerle giyebileceğiniz süslü tshirtler. Ben kendi zevkime göre tasarladım sizde istediğniz malzeme ile değişik modeller yaratabilirsiniz.Yorumlarınızı bekliyorum...

28 Nisan 2013 Pazar

İLKBAHAR İNSANI NASIL ETKİLER ?






İnsan vücudunun bahar aylarına karşı özel bir ilgisi olmuş ve bahar mevsimine özel bir anlam yüklemiştir. Gerçekten de bahar aylarının insan psikolojisi ve hormonları üzerinde etkisi olduğu kadar metabolizma, bağışıklık sistemi üzerinde de ciddi etkileri vardır.Bahar aylarının gelmesiyle birlikte insan damarlarının genişlediğini belirten uzmanlar, bu aylarda kalp hastalıklarının azaldığını, ancak mide rahatsızlıkları bulunan hastaların şikayetlerinin ise arttığını söylüyorlar.
İnsan vücudunu etkileyen en önemli faktörün sıcaklık ve soğukluk farkları olduğuna işaret eden uzmanlar, kış aylarına uyum sağlayan vücudun bahara alışmaya çalıştığına dikkat çekiyor  ve  bahar aylarında kimi hastaların rahatladığını, kimilerinin ise zor günler geçirdiğini belirtiyorlar. Bahar aylarında sinüzit, zatürre ve bronşit gibi rahatsızlıkların da çok sık görüldüğüne işaret ederek özellikle polen ve tozların alerjik astım, göz nezlesi, burun nezlesi, hapşırmalar gibi alerjik hastalıklara neden olduğunu da belirtiyorlar.

26 Nisan 2013 Cuma

TRENÇKOT MEVSİMİ BAŞLADI !













BURBERRY 157 yıllık tarihi boyunca lüks,yenilikçilik ve kalite anlayışını giysilerine yansıtan bir marka.Stilini İngiliz anlayışıyla birleştiren ve bir ikon haline gelen efsanevi trençkotlarıyla milyonlarca insanı etkilemeye devam ediyor.Özellikle ekose desenli modeliyle bilinen ve en çok taklit edilen marka olarak Burberry bu gün  bir lider konumundadır.Burberry in CCO'su Bailey'in  yönetiminde orjinal değerlerine ve kalite anlayışına sağdık kalan Burberry modernizmin ve sadeliğin simgesi olarak tüm dünyada kabul görmeye devam etmektedir.
Bu sezon da yine ekose desenleri kısa yada uzun klasik modelleri ayrıca günümüze uyarlanabilen modern kesimleri ile bence de her sezon tartışmasız bir numara olmaya aday bir marka.Sizin treçkotunuz hangisi olurdu?

25 Nisan 2013 Perşembe

BU BAHAR AYAKKABI VE ÇANTALARDA ÇİÇEK AÇTI

















Renk ,desen ,etnik çigiler hepsi onda Dolge and Gabbana renklerine aşığım.Baharda heryerde görmek istediğimiz çiçekler artık ayakkabı ve çantalarda.O kadar canlı ve güzeller ki ister babet ister dolgu topuk olsun farketmez.Şıklığınızı her şekilde tamamlayacaklar gibi duruyor.Çantalardaki detayları yakından görmek için dikkatli incelemenizi öneririm.

HİNT KINASI İLE YAPILAN DÖVME NE KADAR SAĞLIKLI?







Hint Kınası; pek çok kadının hoş bir görüntü oluşturmak ve etnik bir kimlik yaratmak için yaptırdığı birçeşit vücut makyajı.Elde, yüzde, ayakta uygulanbilen ve kına ile yapılan bu boyama işlemi ne kadar sağlıklı?
Dermatologlar hint kınalarında ve geçici dövmelerde yüksek oranda "PARAFENİLEN DİAMİN"adlı maddenin bulunduğunu ve uygulandığı bölgelerde yanma ,kaşıntı gibi çeşitli belirtilerin oluştuğunu bu nedenle bu tür uygulamalardan kaçınılması gerektiğini belirtiyor. Özellikle alerjik bünyelerin daha çok dikkat etmesi gerektiğini de söyleyen uzmanlar vücudun bunlara tepki verdiğini belirtiyor.Özellikle parafenilen diamin( siyah boya)fotoğrafçılıkta vesaç boyalarında etkin olarak kullnılıyor.Estetik amaçlı yaptırılan bu geçici dövmelerde siyah renk elde etmek içöin içine başka maddelerde ekleniyormuş.Ve oranı bilinmiyor ancak yüksek oranda kullanılırsa cilde toksik etki de yapıyormuş.
Estetik ve güzellik uğruna verilen o kadar para ve karşılığında tehlikeli bir uygulama .İnsan bu tür uygulamaları yaptırmadan önce demek ki bir kere daha düşünüp ona göre hareket etmeli.Aman dikkat bayanlar!!!

24 Nisan 2013 Çarşamba

TSHİRTE PATATES BASKI YAPIYORUZ !






Çocukken el işi dersinde yada bazılarımız resim dersinde ;patatesten şekiller çizerek okula götürüp onları suluboyalarla boyayıp,resim defterine bastırmayı ne çok severdik.Bende pazardan aldığım XXL bir basic tshirtü geçen yaz giydiğim kolsuz bir bluzu model olarak kullanıp kalem sabunla çizerek kalıp çıkardım ve kestim.Böylece omuzları hazır dikişli ama sadece yanlarına dikiş çekilerek hazırlanabilir pratik bir bluz elde etmiş oldum.Kollarından çıkan parçalarla kare kare keserek daha sonra omuzunu süslemek için hazırladım.Üzerine ne yapacağıma karar verememiştim ki kurstaki öğretmenim mavi köpükleri çeşitli şekillerde kesip boyayarak üzerine baskı yapabileceğimi söyledi.Boya olarak akrilik boya kullandım.Evdeki süsleme malzemeleri ile de üzerine şekil oluşturdum. Omuzu için daha önce hazırladığım kareleri üst üste dikerek birbiri üstüne katladım.Çok hoş bir görüntü oluştu.Tshirt biraz büyük olduğu için içine beyaz bir body ile yazın tayt üstüne çok rahat giyilir bir bluz yarattım.Bence siz de çocukluğunuza biran önce dönmek isterseniz hemen evdeki malzemeleri değerlendirin.Eminim sizin de çok güzel patates baskılı tshirtleriniz olacak!

23 Nisan 2013 Salı

ARÇELİK GASTRO İSTANBUL BAŞLIYOR !




Türkiyenin yeme içme kültürünü şehre yayan en büyük festivali başlıyor.Arçelik Gastro İstanbul lezzet ve eğlence tutkunları ile buluşmaya hazırlanıyor.Yeme içme ve eğlence sektörü temsilcileri, yöresel tatların büyük ustaları bu festivalde biraraya gelecek.Arçelik Gastro İstanbul Turizm restaurant yatırımcıları derneği(TURYİD)Türk mutfağı derneği ve Arçelik ana sponsorluğunda  7-12 Mayıs 2013 te ilk kez düzenleniyor. Türkiyenin bu en kapsamlı yemek festivaline 300 restaurant ve gece klubü katılıyor.Restaurantlar özel menüleri ve festival alanında açılacak standlarıyla damak tadını şehre yayarken,usta şefle  de yöresel tatları ziyaretçilere sunacaklar.Küçükçiftlik parkta yapılacak festival de günboyu söyleşi ,panel ve sunumlarla renkli bir gün geçirebileceksiniz. www.gastroistanbul.com